X

Simptome ale reumatismului și artritei pe care să nu le ignori

Simptome ale reumatismului și artritei pe care să nu le ignori. Diagnosticarea la timp a multor boli devine mai ușoară dacă o persoană își „ascultă” corpul. Acest lucru este valabil și pentru durerile articulare și artrita reumatoidă .

Ce este artrita reumatoidă

Această boală este asociată cu inflamația cronică care afectează articulațiile și este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Potrivit specialiștilor, artrita reumatoidă este o boală autoimună. Acest lucru înseamnă că sistemul imunitar uman iese de pe șine și atacă organismul. Un astfel de atac este efectuat de globulele albe, care în loc să atace bacteriile și infecțiile, atacă țesuturile sănătoase din jurul articulațiilor.

CITEȘTE ȘI: Reumatolog: Obiceiul care afectează artrita cel mai tare

Simptomele artritei reumatoide

Durere în articulații

Durerea este principalul simptom care caracterizează această boală. Durerea începe mai întâi la nivelul degetelor și apoi se extinde la încheieturi, umeri, șolduri și genunchi.

Durerea din încheietura mâinii este un indicator important în diagnosticarea acestei boli.

Senzația de rigiditate

Această boală este asociată și cu senzația de rigiditate articulară care apare dimineața. De obicei, o persoană întâmpină dificultăți în mișcarea articulațiilor.

Dacă acest simptom persistă mai mult de șase săptămâni, este recomandabil să consultați un medic.

Umflarea

La început, boala se manifestă și prin umflarea articulațiilor și a degetelor de la mâini și de la picioare. De asemenea, este posibil să întâmpinați dificultăți în a vă încălța ca urmare a umflăturilor.

Căldură insuportabilă

Un astfel de lucru poate să nu fie foarte vizibil, dar articulațiile afectate de inflamație sunt foarte fierbinți la atingere. De obicei, atunci când încheieturile și degetele sunt prea fierbinți, acestea sunt și rigide.

Disfuncție

Această boală împiedică efectuarea activităților zilnice. Dacă afectează în principal genunchii, este posibil să aveți dificultăți în a urca sau a coborî scările.

Oboseală

Toate persoanele afectate de această boală se simt foarte obosite. Oboseala este un simptom major al multor boli autoimune.

Pierderea masei musculare

Dacă observați o scădere a masei musculare sau a forței și rezistenței, trebuie să consultați un medic. Pierderea masei musculare apare de obicei la un an de la debutul bolii.

Depresia

Studiile arată că depresia este de două până la patru ori mai frecventă la pacienții cu poliartrită reumatoidă. Acest lucru se datorează faptului că inflamația afectează și sistemul nervos.

Iritații ale ochilor și gurii

Uneori, boala se manifestă prin iritații și uscăciune a ochilor și a gurii. Poliartrita reumatoidă provoacă, de asemenea, inflamarea glandelor salivare și lacrimale.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună vitamină pentru artrită: Nu este vitamina D

Afectarea nervilor, a pielii și a organelor

Inflamația afectează și vasele de sânge și provoacă umflături. Atunci când inflamația afectează nervii, membrele devin amorțite sau slăbite. Persoanele care suferă de dureri articulare sunt mai expuse riscului de boli ale inimii, plămânilor sau sistemului digestiv, potrivit actualno.com.

Informațiile din acest articol sunt destinate să completeze, nu să înlocuiască, sfaturile medicului dumneavoastră și nu sunt destinate să acopere toate utilizările, precauțiile, interacțiunile sau efectele secundare posibile. Este posibil ca aceste informații să nu fie adecvate pentru starea dumneavoastră specifică de sănătate. Dacă aveți întrebări pe această temă, consultați un specialist.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro